El dia a dia

Es presenta el llibre “Maià i Capi”, una història sobre com els gossos veuen la vida

Clara Ardévol Mallol (@claaraa) / L’escriptora Alicia Lakatos va presentar ahir a Barcelona “Maià i Capi”, el seu primer llibre publicat. La intenció de la seva obra, segons diu, és la de transmetre “l’amor als animals i a les persones”, així com la de “denunciar el maltractament animal i els abandonaments”. Alicia Lakatos assegura que la idea va sorgir tot observant les seves dues mascotes, que s’han convertit en els protagonistes del llibre: “em fixava en la seva conducta, en les seves mirades… i a partir d’aquí em vaig començar a imaginar què devien pensar”. IMG_2388

Alicia Lakatos, l’autora de “Maià i Capi”, satisfeta amb el seu llibre

La història és molt semblant a la de les pròpies mascotes de l’autora. Ambdós gossos provenen d’un centre d’acollida, però, com els propis éssers humans, han tingut vides diferents. “La Maià és un cadellet molt divertit que mai ha sofert, mentre que en Capi ha viscut un passat de maltractaments”, explica l’Alícia. El llibre però, no tracta només la conducta animal, sinó que té una perspectiva molt humana, perquè diversos personatges representen també diferents caràcters humans. D’aquesta manera, l’autora entremescla la vida de les persones i la dels animals, amb les seves penes i alegries. “Potser els gossos s’estranyen de les nostres queixes quan ho tenim tot: casa, aigua i menjar”, comenta l’escriptora. IMG_2403

L’autora, explicant la filosofia de “Maià i Capi”

L’acte el va iniciar l’Alicia tot explicant la pròpia història dels seus gossos: “en Capi va arribar a casa després de passar per tot un calvari de maltractaments i falta d’amor”, explicava. “No sabia jugar i va arribar a la gossera amb el nas trencat, molt prim i amb una infecció que li va fer perdre l’ull”. “Els meus, gossos, i per tant els de la història, són el ying i el yang: la Maià ho veu tot divertit i meravellós, mentre que en Capi no vol reconèixer que és feliç, per por a perdre aquesta felicitat”. Després, va introduïr els personatges humans: “hi ha tanta força en la història dels humans com en la de Capi i Maià”, apuntava. Seguidament, amics de l’autora van representar algunes escenes del llibre.

IMG_2407

Elena Manso, membre de la protectora de Granollers

Després, Elena Manso, membre de la protectora d’animals de Granollers, va agraïr la iniciativa, perquè la recaptació de l’obra anirà parcialment destinada a aquesta protectora. “Afortunadament cada cop hi ha més gent que ens ajuda, com és el cas de l’Alicia”, assegurava l’Elena. Finalment, l’acte es va tancar amb una actuació musical. “Maià i Capi”, editat per Éride Ediciones, ja es pot comprar a les llibreries i a través de diverses plataformes online.

2 thoughts on “Es presenta el llibre “Maià i Capi”, una història sobre com els gossos veuen la vida

  1. Clara, soy Alicia Lakatos. Muchisimas gracias por tu entrevista, por tu profesionalidad y por tu calor humano. Has sabido reflejar toda la filosofia tanto del libro como de la presentación. Que tengas muchisima suerte en tu carrera. Un abrazo.

    M'agrada

Deixa un comentari